Feministisk sommar

Spenderade min förmiddag med att skriva färdigt min tio sidor långa analys av Tove Janssons Hur gick det sen? Har varit min favorit i bilderboksväg sedan jag var liten men nu blev den ännu intressantare då jag stirrat mig blind på alla detaljer och läst bakgrund om boken, mumin samt författaren. Visste du till exempel att Tove skapar djup och rikare färgkombinationer i bilden genom att låna färger från föregående/nästa sida genom utklippen? Kolla också noga in typografin nästa gång du läser boken, den ändrar beroende på vad som händer!

photo5909078330563471784.jpg

Åkte sedan en sväng till Ekenäs för att se på utställningen Feministisk Sommar. Gillade speciellt Cris af Enehielms fotografier och J.A. Juvanis video Squeaky Toyz som var mycket underhållande. Om du vill ha mera konst går det ju superbra att kombinera med ett besök på museicentret EKTA som till exempel har en permanent utställning med Helene Schjerfbeck!

Gick via loppiset som finns nästan bredvid och köpte en lång silkesskjorta/-klänning för jättebilligt och åkte sedan hem via Fagervik café i ösregnet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s